השכרת מכונת קפה למחללי שבת

לכבוד הרב,
מציעים לי עסק.
להיות זכיין של מכונות קפה אספרסו.
את מכונות הקפה שאקנה אשאיל למסעדות,מכולת,פיצוציה ולעסקים שונים.
מה שאמכור בעצם הם קפסולות קפה שמתאימות למכונה.עולה לי שקל כל קפסולה ומוכר בשני שקלים.
השאלה האם מותר לי בכלל להשאיל את המכונות לעסקים שעובדים בשבת?
האם יש דרך כלשהיא לפתוח עסק כזה בלי להכשל בלהיות שותף לדבר עבירה לענין חילול שבת?
האם יהיה מותר להשכיר מכונה למשפחה שלא שומרת שבת?
אם אמכור רק בשקל את הקפסולות שהם ישתמשו בשבת ואז לא ארויח מחילול שבת האם זה בסדר?
או שאתן בחינם את הקפסולות שישתמשו בשבת.
או שבכלל לא לתת את המכונה לעסקים שעובדים בשבת.
כמו לדוגמא:תחנת מוניות שביקשה מכונה כזאת.
כרגע אין להם שום מכונה.
ברגע שיהיה להם יתחילו להפעיל את המכונה גם בשבת ואז כביכול אני שותף לדבר עבירה.

תודה,
תשובה:

מותר, ולכתחילה יש לדבר איתם שלא ישתמשו בזה בשבת, ואז מותר למכור להם בלא פקפוק אפילו אם יעברו על דעתו וישתמשו בזה בשבת.

מקורות:

שו"ת ציץ אליעזר חי"ט סי' לג, ע"ש בארוכה בכעין נידון זה ע"פ דעת הנצי"ב והמהרש"ם ועוד, וע"ע בשו"ת מנח"י ח"ג סי' לד וח"ה סי' יד, ומדבריו יש ללמוד גם להקל בנידו"ד, וכן נראה שמצדד בשו"ת חלקת יעקב (או"ח סי' סב) אם כי מפקפק קצת להחמיר בארץ ישראל, והיינו באופן שודאי ישראל יחלל שבת על ידי שמשכיר לו או נותן לו אפשרות לעשות כן, ועיין כאן מה שנתבאר לגבי השכרת בית או חנות למחלל שבת