האם על הנותן מתנה לתקן אותה

שלום לכבוד הרב,
קניתי טבעת אירוסין לחברה שלי, ואחרי כשבועיים היה צורך להגדיל טיפה את הטבעת, ארוסתי הלכה לחנות תכשיטים והגדילה ושילמה על הטיפול ,האם עפ"י ההלכה אני מחוייב לשלם עבור התיקון למרות שזה לא טבעת נישואין?

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב לשלם עבור התיקון, כיון שלא היית מחויב לקנות את הטבעת. עם זאת, רצוי מאוד לשלם עבור התיקון, כדי שהמתנה תהיה מושלמת ושארוסתך תכיר בנדיבות לבך. תהיה לכם בכך תועלת רבה בהמשך חייכם המשותפים. שיהיה במזל טוב.