שקר

שאלה:

האם שקר כמו להגיד שאני שומר שבת למרות שלא, או שהלכתי לבית הכנסת למרות שלא יותר גרוע והעונש עליו גדול יותר מאשר רק לא לעשות את המעשה?

תשובה:

אם רוצים לעלות אותך לחזן או לתורה במחשבה שהינך שומר שבת, מן הראוי להודיע לגבאי בחשאי שלא יעלה אותך לתורה.

אין שום איסור למי שאינו שומר שבת עדיין, לבוא לבית הכנסת ברגל בשבת ולהתפלל עם עם ישראל ואדרבא תבוא עליו ברכת הטוב, אך אם נוסע לשם כך ברכב, אסור לבוא לבית הכנסת.