כיריים חשמליות-מגנטיות מסוג אינדוקציה לענין בישולי גויים

הנושא-בישולי גויים

שלום
אני עובד במטבח של מסעדה שם אין כיריים של גז, וכל הבישולים נעשים בכיריים חשמליות-מגנטיות מסוג אינדוקציה.

שאלתי האם גם בבישול בכיריים מסוג זה יש בעיה של בישולי גויים, ויש חובה לתת רק לעובד יהודי להפעיל אותם? (אציין כי מדובר בכשרות רגילה שלא מקפידים על בישולי גויים לשיטת הב"י אלא רק על הדלקת האש)

לתשובתכם אודה.

תשובה:

כיריים אינדוקציה הינם כיריים המופעלות אוטומאטית עם מגע הסיר בכירה. כלומר ברגע שמניחים את הסיר על הכירה, הכירה מופעלת. כמובן שבכיריים מעין אלו, פעולת הנחת הסיר על הכירה חייבת להיות על ידי יהודי.

לשיטת הבית יוסף לא די בהפעלת האש על ידי יהודי אלא יש צורך שיהודי יהיה מי שגם יניח את הסיר על האש, ואילו לשיטת הרמ"א מספיקה הדלקת האש על ידי יהודי, ואת הנחת הסיר רשאי לבצע גם אינו יהודי.

אך כל זאת בכיריים רגילות שלנוהגים כדעת הרמ"א די בכך שיהודי יפעיל את הכירה, ואז יכול הגוי להניח את הסיר על הכירה. אך בכיריים בטכנולוגיית אינדוקציה, עצם הנחת הסיר הרי היא כהפעלת הכירה, ופעולה זו גם לדעת הרמ"א חייבת להתבצע על ידי יהודי.

לנוהגים על פי דעת הרמ"א, הרי שלאחר שהונח הסיר והפעיל את הכירה, רשאי הגוי להכניס מאכלים לסיר. ולנוהגים לפי שיטת הבית יוסף – גם הכנסת האוכל לסיר תתבצע ע"י יהודי בלבד.

בברכה

יוסי שטיינברגר