ויכוחים בין בני זוג בעניין שבתות אצל ההורים

שלום הרב.
אנחנו משפחה חרדית .בעלי בחור ישיבה (דתי מלידה ).
אני בעלת תשובה מזה 4 שנים ב"ה.
לגבי שבתות, בעלי לא מוכן לעשות שבתות לבד הוא רוצה שבת אצל ההורים שלו שבת אצל ההורים שלי ויש לנו ילדה בת 3 חודשים ב"ה.
בעלי לא מוכן ללכת לאף רב. יש לנו הרבה ויכוחים על זה וזה הורס לנו את השלום בית.
מה הרב אומר לעשות?

תודה. כל טוב.

תשובה:

קיבלתי את שאלתך, עברתי על הדברים שוב ושוב, חיפשתי איזה שהוא הסבר לרצונו של בעלך לעשות שבת כאן ושבת שם, ולא מצאתי.

בין השורות הצלחתי למצוא את הסיבה שלך לאי רצונך לשבתות במתכונת הנ"ל כי לא קל להיסחב עם תינוקת בת שלושה חודשים כל שבת לכאן ולכאן.

ומתוך הדברים שראיתי, הרגשתי שאולי זו הבעיה העיקרית ביניכם.

ואסביר את דברי.

ישנם שני דרכים לנהל דיון, בצורה של ויכוח או בצורה של דיאלוג.

בויכוח אין מצב שאחד מקשיב לשני, אלא כל אחד עובד קשה להשמיע את דעתו, הסיכוי שהשני ישתכנע מהדברים שואף לאפס ואף לפחות מכך. לעומת זאת בדיאלוג כשכל צד מקשיב הקשבה מוחלטת לרצונו ולצרכיו של השני, חושב על הדברים, ורק לאחר מכן מביע את דעתו, רצונו, צרכיו, אז ישנה אפשרות של התקרבות בין הצדדים.

לצערנו רוב העולם אמון מאד על דרך ההתנצחות והויכוח, וכך מוצאים את עצמם זוגות או אפילו ידידים קרובים, לא אחת בסיטואציות מאד לא קלות, כשההרגשה העיקרית היא – הוא/היא אפילו לא הקשיב/ה לי, וזה נכון! כי גם את/ה לא הקשבת לדברים שלו/ה. כל אחד מהצדדים היה עסוק באיך הוא מציג את דבריו בצורה הטובה ביותר.

במצב שנוצר ביניכם עליכם לשבת ולנהל דיאלוג, כשכל אחד נותן מקום לדברי השני ומכבד את דבריו, בודק אותם לעומק, ורק לאחר מכן מביע את דעתו. אין לי כל ספק שאם תצליחו לנהל נכון את הדיון תצליחו להגיע להסכמה שתהיה נכונה ומתאימה לשניכם.

נ.ב.

ישנם מצבים שמרוב הקיבעון וההרגל אין לבני הזוג יכולת לנהל דיאלוג, במצבים כגון אלו, מומלץ לפנות לגורם מתאים שיודע איך ללמד את השיטה לניהול דיאלוג רגשי.

בברכת הצלחה וסייעתא דשמיא.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006

הצטרף לדיון

תגובה 1