שכח לשלם עבור נסיעה באוטובוס

אדם ששכח לשלם בנסיעה בתחבורה ציבורית, האם צריך לשלם בכרטיסיה או במחיר מלא?

תשובה:

אם היה לו כרטיסיה ביד (או ביד חבר שהיה מבקש ממנו שימכור לך ניקוב) ושכח לנקב או שהיה לו כסף לקנות כרטיסיה ותכנן לעשות זאת ושכח, הוא חייב ניקוב בלבד, אבל אם לא היה לו כרטיסיה בידים ולא כסף לקנות כרטיסיה, הרי הוא חייב לשלם מחיר נסיעה מלא, כיון שהחברה אינה צריכה להפסיד מזכותם לקבל מחיר מלא שהיו מרוויחים אם היה זוכר.