שימוש בכלים לא טבולים במוסד ציבורי

שלום וברכה
האם גננת יכולה להשתמש בכלים שכנראה לא טבולים בגן כגון כוס זכוכית וכן מיחם מים חמים, יכול להיות שאני טועה אבל האם יש צד בהלכה האומר שבמקום ציבורי אין חיוב טבילה, אם כן האם זה דומה בגן ילדים.
תודה רבה

תשובה:

אסור להשתמש בכלים שאינם טבולים, אף לא במקום ציבורי, מה שיש שמועה כזו, מדובר על מלונות ומסעדות, שהכלים הם חלק מהתשלום עבור שכירות המקום והאוכל והכלים, וכיון שהכלים מיועדים למסחר יש דיעות בפוסקים שמותר לאכול אפילו שאינם טבולים, אבל מקומות ציבוריים שהכלים מיועדים לצורך אכילת העובדים או התלמידים חייבים בטבילת כלים.

מקורות:

ראי כאן שבאורח או באורח במסעדה היה מקום להקל, אך כל הטעמים שנאמרו שם אין אותם בנידון דידן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני גננת שמסתובבת בכמה גנים ביום, האם אני יכולה להכין קפה בכוס חד פעמית ולהשתמש רק בקומקום שאינו טבול כיוון שלא אני חייבת לטבול אלא הבעלים, והשימוש הוא רק שימוש של ריקון כמו שכתבתם בתשובה לגבי אורח, או שכל הקולא הזאת נאמרה דווקא לאורח מפני אי נעימות?