ברירת אורז

בוקר טוב דבר ראשון תודה על התשובות עד כה.
ועוד שאלה בקשר להאורז בסין יש שקיות של 5 קילו והאורז אני קונה את היקר והטוב ובדקתי כמה פעמים טוב טוב ואין בו שום בעיה. האם מותר לי בפעמים הבאות שאני קונה מאותו חברה, או לא לבדוק או לבדוק רק מדגמית, או שאני חייב בבדיקה של האורז.

תשובה:

זה נכון שישנם חברות שבתנאי אחסון נאותים האורז אינו נגוע, אך לא הייתי מתיר להפסיק לבדוק אורז, ובפרט שלצרכן הביתי אין זו טרחה גדולה.

בהזדמנות זו אבהיר כי הבדיקה הרצויה באורז היא לא רק ע"י העברה על גבי השולחן כיוון שברירה זו מאבחנת רק חרקים גדולים כמו חיפושית האורז. אך ישנם חרקים קטנים בשם "פסוקאים" שלא ניתן להבחין בהם בבדיקה על גבי שולחן, ולכן הבדיקה הרצויה היא להכניס אורז לתוך מסננת ולנער המסננת מעל גבי מפה לבנה או צלחת לבנה, ולהתבונן היטב תחת האור באם אין חרקים קטנטנים. רק לאחר בדיקה זו יש לברור בינות לגרגירי האורז הימצאות חרקים גדולים יותר.