ספרי הלכה של מי ששנה ופירש

שאלה:

רב מהארץ ישראל שבא לסין וגייר שני ילדים שאבא היתחתן עם גויה והיתרו ברב לא לגייר אותם (וגם הרב של חבד לא הסכים לגייר את שני הילדים ) ואת הבר מצוה היה אוכל לא כשר ולילדים יש נהג בשבת שלוקח אותם השאלה שלי כי פאם אמרו לי שאת ספר הזהר שהרב ברג מחלק צריך לזרוק לפח אפילו לא לגנוז אז את הספרים של הרב הזה גם צריך לזרוק כי יש לי כמה ספרים שלו הם של ההלכה.

תשובה:

א. בקשר לענין הגירות, צריך לדעת פרטים נוספים, אפשר להפנות את הענין למזכירות בית הדין כפי הכתובת המופיעה כאן בעמוד השער.

ב. בקשר לספרי ש.פ.ברג, אם זה רק דפוס של ספרים אחרים, כגון ספר הזוהר עם פי' הסולם, שהם רק הדפיסו בלא לשנות בהם מהדפוס הישן, אין צורך לגנוזם, אולם ספרים אחרים שהם בעריכת המכון שלו, אסור להחזיק בבית, מאחר ולצערינו הוא החמיץ את יינו, ושנה ופירש מאד החמירו חז"ל שלא להתעסק עם דעותיו וכל שכן עם מה שכתב, ה' ישלח לו רוח של תשובה במהרה.