התקנת מזוזות בערב שבת

שאלה:

שלום וברכה

יש לי כבר מזוזות ברוב הבית, האם מותר גם לפני שבת אחרי חצות היום להתקין את כל המזוזת האחרות.

תשובה:

חייבים להתקין את זה כמה שיותר מוקדם, בגלל שיש בעיה להישאר בבית בלי מזוזות, ולכן אין שום בעיה להתקין אותם עד זמן כניסת השבת.

מקורות:

אין איסור מלאכה בערב שבת בדברים שהתורה מחייבת לעשות, ולכן קביעת מזוזה אין זה מלאכה אסורה בערב שבת, אף בשבת עצמה יש דיעות בין הפוסקים שאם נפלה מזוזתו שיוכל להחזיר אותה על ידי גוי עי' דעת קדושים (סי' רפט סוף סעיף א), ואם כי למעשה אין להחזיר על ידי נכרי, מכל מקום רואים שבערב שבת אין כלל בעיה.