ניתוח פלסטי גינקומסטיה לגבר

שאלה:

האם גבר יכול לעשות ניתוח פלסטי אם משהו מאוד מפריע לו בגוף שלו למשל (גינקומסטיה)?

תשובה:

כשזה מאד מפריע וגורם לו עגמת נפש וצער במצב זה, או שהנך מתבייש ממראה החזה שלך שנראה כדוחה, והניתוח הפלסטי מיועד לתיקון מצב הגורם סבל ועגמת נפש, יש להקל לערוך ניתוח אף לגבר, אולם אם זה מראה רגיל אלא שהינך מתבייש להיראות "גבר" אין להקל כיון שנעשה לשם נוי כאשה ויש בזה איסור "לא ילבש".

מקורות:

שו"ת חלקת יעקב ח"ג סי' יא, שו"ת מנחת שלמה ח"ב סי' פו אות ג, שו"ת משנה הלכות ח"ד סי' רמז, שו"ת יביע אומר ח"ח חו"מ סי' יב,שו"ת בנין אב ח"א סי' נ אות ג