לא לתבוע מלוה כדי שלא יחזור בו מדחיית זמן הפירעון

לכבוד הרב שליט"א,
יש לי שאלה בהלכות ריבית,
אני רכשתי דירה לפני חודש, והתשלום האחרון לפי החוזה היה תוך 50, יום, כמו"כ הותנה שאני יתחיל לקבל שכירות עוברת של 1500$ מיד לאחר התשולום הראשון, והיות ומדובר היה בסכום גבוהה מאד בקשתי ממתווך שהוא חבר של המוכר שישיג לי דחיה במועדי הפרעון, והוא אכן השיג לי דחיה משמעותית ביותר, רק המתווך הזהיר אותי לא ללכת לבקש ממנו את השכירות עוברת שהוא התחייב לתת לי [בע"פ] כי אם אני יבקש ממנו הוא יתחרט מהדחיה,
שאלתי היא האם יש כאן חשש ריבית,
ישר כח על התשובות הנפלאות

תשובה:

אינני יודע מה זה "שכירות עוברת", למיטב הבנתי אתה זכאי לתבוע את המוכר תביעה כלשהי, ואתה נמנע מלעשות כן כדי שהוא לא יחזור בו מדחיית התשלום. אין בכך שום בעיה. המוכר אינו יכול לחזור בו מהדחייה, שמחילה אינה צריכה קנין, וכן לא להכניס תנאים שלא התנה מראש ואין אומדנא ברורה על כך. אתה נמנע מלתבוע אותו, לא כדי לגמול לו על הדחייה או כדי לשכנע אותו שיידחה לך, אלא בגלל שאתה חושש שיחזור בו שלא כדין ויכחיש את הסכמתו לדחייה או יריב אתך, אין בכך שום בעיה.