תפילה בציבור בימי קרה וגשמים כשחושש לבריאותו

שאלה:

קודם תודה ואורך ימים ושנות חיים על פעולכם שאלתי היא בנושא תפילה בציבור. תחילה, הרקע שלי הוא סופר סת"ם וידועה לי מעלת תפילה בציבור. כיום אני בגיל 59 ולאורך חיי בחודשי טבת אני מצטנן ורוב החודש חולה (זה קורה כל שנה) כמו כן, אני טיפוס רגיש. למרות שאני יודע ספר, אני קרוב לעצמי ואיני יכול לפסוק הלכה לעצמי לכן אני מבקש לקיים את אשר יורוך אודה לפסיקתכם ושכרכם מפי עליון בברכת התורה .

תשובה:

כיון שזה רק בימות הגשמים, יש להקל להתפלל יחיד בבית.

מקורות:

כף החיים סי' צ ס"ק נו, ועי' שו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סי' מה) שבמקרה שכל ימיו יצטרך להתפלל יחיד [כגון סומא שאינו יכול ללכת רק עם כלב, ואין זה מן הראוי להכניס כלב לבית הכנסת, עדיף שילך וישב ליד בית הכנסת לשמוע קדיש וקדושה], ולכן במקרה כגון זה שזה רק לזמן מועט כל שנה אין מניעה. לכל הדיעות.