הוספת שם לתינוק

שאלה:

נולד לי ילד בתאריך 19.9.2010 כל הזמן הוא מקורר וחולה אפילו היה מאושפז בבית חולים אמרו לי שהשם שלי ושלו מתנגש לכן צריך להחליף רציתי לדעת אם השם שלו באמת לא טוב?
ואם אפשר להוסיף לו את השם לירוי וכך הוא יקרא?

תשובה:

אינני יודע מי אמר לך שיש "התנגשות" בין השמות שלך ושלו, ועל סמך מה הוא אמר, האם הוא אדם מוסמך או שרלטן?

עצם הענין שהילד מקורר ומצונן ואף היה בבי"ח, אין זה מאומה, הדבר רגיל מאד אצל תינוקות, ולכן דברים אלו אינם מראים כלל על "מזל" רע.

הוספת והחלפת שם נעשים רק במקרי חולי קיצוני, ראי במאמר על פרשת שמות בהרחבה על נושא זה.

שם "לירוי" יש בו במוחש אותיות "רי"ו" גימטריא של אותיות אלו על פי הקבלה מסמלות "גבורה" לפעמים ענין זה הוא לטובה "וגיבור כארי" [אריה בגימטריא רי"ו], ולפעמים מסמל את האש [המים מסמלים חסד והאש גבורה], בפרט כאן שהגימטריא תהיה "נור" ו"רון" דהיינו שני דברים שיתכן שיהיו לטוב ויתכן גם לא. ההחלטה בידך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    הבת שלי כבת 10 חודשים לאחר חודשיים מלידתה נתתי לה שם. התעסקתי רבות עם השם. אמרו לי כל מיני דברים לגבי כל מיני שמות ובסוף מצאתי איזה שם שאמרו לי שהוא טוב לה. באופן כללי לא ממש הצלחתי להתחבר לשמות.
    עד היום גם לא רשמתי אותה במשרד הפנים כי לא ממש הייתי שלמה עם עצמי. נתתי לה שם כיוון שהמשפחה לחצה ובכל זאת כבר לא יכולתי להסתובב בלי שם עבורה.
    כעת לאחר 10 חודשים אני רוצה להחליף/להוסיף לה לשם שאני אולי מעט יותר מתחברת אליו.
    האם זה אפשרי? בעייתי? מה זה אומר מבחינת ההלכה.
    אודה לתשובתך.
    אמירה

  2. ניתן להוסיף שם, אם אכן יהיה בזה תועלת. אינך מספרת לנו מהו השם הראשן ומה את רוצה לשנות או להוסיף.

    אליהו בר שלום
    דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו
    ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים
    מח"ס משפט הכתובה