טלית קטן לילד קטן

שאלה:

בס"ד
טלית קטן לפעוט.
אנו דואגים שבננו הקטן, בן שלוש וחודשים, יהי מרבית שעות היום עם טלית קטן,ולעתים כאשר הוא נכנס לבית הכיסא לבדו יכול להיות מצב שבו חוטי הטלית יתלכלכו, האם להמשיך או שמה להפסיק לתת לו להיות עם הטלית?

תשובה:

יש להשתדל שלא יתלכלכו הפתילים, אולם אין צריך למנוע מהקטן ללבוש טלית קטן של ילדים.

מקורות:

מעיקר הדין אין חיוב ציצית על גודל של טלית קטן של ילדים ועושים זאת רק משום מצות חינוך לברכות וכעין מצות חינוך לטלית [עי' סי' טז ס"א, ובמשנה ברורה סי' יז ס"ק יט], וע"ע שו"ת אגרות משה (יו"ד ח"ג סי' נב אות ב) שפלפל מדוע לא מקפידים להלביש לקטן שיעור טלית קטן הראוי לו ע"ש, וע"כ אין צורך חיובי לרוץ אחרי הקטן לבדוק שלא יתלכלכו לו פתילי ציציותיו.