מניעת טבילה בזמן סבל

יש לי ב"ה 6 ילדים 3 בנים ו-3 בנות אני בת 39 השאלה שלי היא כך: יש לי כאבים חזקים בצוואר ובגב התחתון עם הרגשה של כל הזמן נימול בצוואר עד הכתפיים וגם בכפות הרגלים לי נראה שיש לי כמה פריצות דיסק גם בצוואר וגם בגב התחתון (למרות שלא ביקרתי רופא) השאלה שלי היא האם אני יכולה לעשות הפסקת הריון בכך שאני מאחרת את הטבילה במקווה ב-3 ימים בהסכמת הבעל כמובן וזאת עקב הכאבים שלי.
אני רוצה לציין שכל שטיפת הבית מלווה בכאבים או כל בישול לכבוד שבת מלווה בכאבים. וגם לפעמים סתם כך כאבים בלי שום סיבה.
ושאלה נוספת היא האם אני לא חוטאת בכך שאני מרחיקה את הטבילה ב-3 ימים? אני רוצה לציין שאני לא מסוגלת לקחת שום אמצעי מניעה אחרים כמו כדורים או טבעת זה לא עושה לי טוב בכלל בזמנו לקחתי כדורים וזה עשה לי מצבי רוח או כשהיה לי התקן תוך רחמי וגם זה עשה לי המון כתמים והמקווה התאחר כל הזמן.

אודה לתשובתכם

תשובה:

מותר, ואין בכך שום עבירה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי ב״ה שישה ילדים שלוש בנות ושלוש בנים שהשם ישמור עליהם
    הנני מעונינת בעוד ילדים כי אין סבלנות מצב כלכלי ובעלי לא צעיר בין חמישים ואין כוחות ואני בת ארבעים
    אני לא מעונינת בשום אמצעי מניעה נסתי וזה מזיק לי
    השאלה אם אני יאחר למקווה בשלושה ימים זה יהיה בסדר או לא?
    כלומר ללכת למקווה ביום 17
    והאם אני צריכה לקבל אישור מרב או שמספיק התשובה שלך?