לקנות עבודה אקדמאית כדי לזכות בתואר

שלום,
האם מותר לקנות עבודות אקדמאיות או לשלם למישהו שיעשה עבורי עבודה?
תודה רבה

תשובה:

אסור, התואר ניתן למי שיודע לערוך עבודה ולא למי שיש לו כסף עבור עבודה. וכיון שהמקבל התואר יקבל שכר יותר גבוה על עבודתו, הרי זה גזל מהמעסיק. ועיין בשו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' ל.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אין זו מידה נאה להתפאר בחכמה שאינה שלו, אבל לכאורה אין בזה משום איסור גניבת דעת, כיון שאף אחד לא יכיר לו טובה על כך.

  2. שוב מצאתי בשו"ת ציץ אליעזר חלק טו סי' יב שאוסר לשנות פרטים בעבודות אקדמיות, גם במקום שאין איסור גזל, משום איסור גניבת דעת ואיסור שקר. עיין שם שמצטט לשון ספר שערי תשובה דרבינו יונה שער ג סי' קפד שכותב "החטא הזה דאיסור לגנוב דעת הבריות ואפילו דעת נכרי הוא חמור אצל חכמי ישראל יותר מגזל הנכרי יען וביען כי שפת שקר אשמה רבה ונתחייבנו על גדרי האמת כי הוא מיסודי הנפש". ומסיים " …הוא בכלל למדו לשונם דבר שקר, והאמת צריך להיות נר לרגלנו".