עשית נענע בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם בשבת מותר להכין מים עם נענע, או שצריך להכין לפני?
נ.ב
שלחתי שאלה לפנות בוקר, ובבוקר קבלתי את התשובה, תודה רבה מעומק הלב על הברכה והתשובה.

תשובה:

לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוין בשאלתך, ואקוה לענות באופן כללי ומזה תוכל ללמוד לענינך.

נענע הוא תבלין ומעיקר הדין יש מקום להתיר להניח אותו בתוך כוס מים חמים בשבת, אולם אסור להניח את זה בתוך מים חמים שנמצאים על האש או לערות על זה מים חמים מהאש.

למעשה מן הראוי להכין את התמצית מערב שבת, וכן נהגו, אם שכחו להכין את התמצית מערב שבת, אפשר לערות מים חמים לתוך כוס, ולהעביר את המים לכוס אחרת ריקה, ולהניח בתוכה את הנענע.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' שיח ס"ה ובמשנ"ב וביאור הלכה שם.