מלאכות שבת לשוטר

שאלה:

אני עובד במשטרת ישראל בסיור, חלק מהעבודה היא גם ביום שישי \ שבת זה חלק מהחובות של העבודה .
העובדה מאלצת אותי לענות לטלפונים \ קשר \ ועוד ..
כפי מה שהבנתי זה חלק מפיקוח נפש …

תשובה:

חלק מסתבר שיש בזה פיקוח נפש, ולכן מותר לענות לטלפונים של פונים למשטרה, אך אם זה לא פיקוח נפש לאחר שענית לטלפון אין לעשות מלאכות בין דאורייתא ובין דרבנן לצורך הפניה, כמו כן חלק מהפניות זה רק פיקוח ממון ולא נפש [כגון סיור בגלל פריצה לרכב או לחנות שסגורה בשבת], וכיוצא בזה, להערכתי ישנה תקנה שאין אפשרות לחייב שוטר דתי לעשות נגד מה שהדת אוסרת, ועל כן הנך רשאי להישמט מעשייתם, אולם אין זה אלא באופן כללי, ולכן מן הראוי שתתייעץ עם הרב הממונה במחוז אצלך.