מיקום הדלקת נרות שבת בבית החמות

שאלה:

זוג נשוי שמתארח אצל הורי הבעל בשבת ,האם האשה צריכה להדליק נרות שבת בחדר שמיוחד למשפחתה או יכולה להדליק בחדר האוכל עם חמותה? האם החיוב של נרות שבת  הוא על הבית או גם על האורחים.

תשובה:

המנהג שכל אשה נשואה מדליקה נרות שבת, אף כאשר מתארחים במקום אחר, ולמנהג האשכנזים וכן רבים מבני ספרד מדליקים אף כאשר אחרים מדליקים באותו חדר, וכן נהגו להדליק בחדר שאוכלים בו, ויש מהפוסקים הספרדים הסוברים שאסור לבני ספרד להדליק כמה נשים באותו חדר, ועל כן יש להם להדליק בחדר שישנים בו אם אין שם אור ממקור אחר.

מקורות:

ספר כבוד השבת (הל' הדלקת נרות שבת, להרב וינגרטן, סעיף לב הלכה פ).

הצטרף לדיון

תגובה 1