חוסר הדרכה או זוגיות מעורערת?

שלום,
רציתי לדעת האם יש איזה שהוא עוון שאשה הולכת למקווה (שזה רצון בעלה)וכשהיא חוזרת הבעל לא מתייחס
תודה רבה.

תשובה:

אם הבנתי נכון, השואלת פגועה מאד מכך שבשעה שהיא חוזרת מהמקווה בעלה לא מתייחס להליכתה ואולי אפילו אליה.
מצב כזה יכול להיות משני סיבות, א. כאשר הבעל לא הודרך נכון לפני הנישואין, ואין לו כל מושג מהו עולמה הפנימי של האשה, וכמובן שאין לו גם מושג מהו הקושי בללכת למקווה, אע"פ שיש שם גם חוויה מיוחדת של טהרה ונקיון הנפש, אבל החשיפה היא לא תמיד קלה, ואז כשהיא חוזרת הוא לא יודע שהוא אמור להתייחס באופן מיוחד גם להליכתה לטבול וגם אליה בפן הרגשי, אגב, לא מעט פוסקים כבר כתבו שביום טבילה מומלץ שהבעל ישאר בבית בשעות אחה"צ בכדי להקל מהאשה את ההליכה וכמובן שהטכס שיוצרים בני הזוג באופן סודי ואינטימי משלהם מההליכה מוסיפה ותורמת להמשך בניית הקשר שנצרך לבית שרוצה להשכין את השכינה שם, אם אכן הבעיה היא של הדרכה הקשיים אמורים לצוף בעוד מקומות כשההרגשה הבסיסית של האשה שהבעל לא מצליח להרגיש את עולמה הפנימי.
סיבה נוספת להתנהגות כזו של בעל יכולה להיות ממצב רעוע של מערכת היחסים בין בני הזוג, וכשהמצב רעוע נוכל למצוא כל מיני דרכים שבני זוג משתמשים בהם בכדי להכאיב אחד לשניה או אחת לשני.
בכל אופן בין אם הסיבה היא חוסר הדרכה, ובין אם הסיבה היא זוגיות מעורערת כדאי לכם לפנות בהקדם לייעוץ זוגי מתאים, לנסות לפתור את הקונפליקטים שנוצרים ביניכם.
בהצלחה.
הרב יהודה ליב אוירבך
אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל. 02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006