ברית מילה לבן של אסיר

שאלה:

אחד הנגזר עליו (ל"ע) לשבת בבית האסורים, מה יעשה אותו אסיר שאין באפשרותו לצאת ולקיים מצות ברית מילה לבנו מחוץ לשערי בית הסוהר או אפילו בתוך בית הסוהר. וכיצד יקיים את מצוה זו על ידי שליח?

בכבוד ובברכה

תשובה:

לכתחילה יש לאב להשתדל להיות נוכח בפועל בברית של בנו, אולם במקרה ואין שלטונות בית הסוהר מאפשרים זאת, יכול לקיים מצות ברית מילה על ידי שליח, ויעשה את המוהל לשליח למול את בנו, שליחת המוהל יכולה להיות בין על ידי טלפון, מכתב וכיוצא בזה.

ברכת המילה מברך המוהל.

ברכת להכניסו בבריתו של אברהם אבינו, יש להקדים לפי הסדר דלהלן: א. אם יש שם אחד מבית הדין הקבוע של העיר או רב העיר, יברך הוא ויכול לכבד את אחד מהקהל בברכה, ב. כשאין רב או דיין יברך סב התינוק [אבי אביו של התינוק], ואם אין שם סבא, יברך הסנדק ברכת "להכניסו".

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רסה, קונטרס בדמייך חיי (גרוס, פרק י).

כאשר אבי הבן אינו במעמד הברית, אין לברך ברכת שהחיינו

מקורות:

שו"ע יו"ד סי'