עבודה בחברה שמוכרת מאכלות אסורות

שאלה:

שלום לכבוד הרב!!!
אני עובד שכיר בחברה שמוכרת מוצרים מיבאים מתילנד המוצרים נמכרים למכולות בכול רחבי הארץ רציתי לדעת אם מבחינתי אסור לעבוד במקום כזה …האנשים שאני עובד בשבילם אנשים מאוד דתיים השמח לתשובה ברורה אני מודע שיש אנשים ישראלים יהודים שגם קונים את אותם מוצרים לא כשרים.

תשובה:

עיקר האיסור בעבודה זו היא על בעלי החברה, שכן אסור לעשות סחורה במאכלות אסורות, אולם מותר לעבוד בכזו חברה אם יש לתלות שהקונים יהיו גויים.

מקורות:

עי' שו"ת יחוה דעת (ח"ג סי' סז).