הובלה לחופה באשה נשואה ומעוברת

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב.השאלה שלי היא כזאת:

בע"ה עוד חודשיים אני מתחתנת, וחברתי טובה שפעם הייתי מלווה שלה בחתונה רוצה להחזיר לי על זה שהייתי מלווה שלה. ואני קצת מתלבטת בגלל שהיא כבר נשואה ובנוסף היא נמצאת בתחילת הריון. שאלתי כמה אנשים שאמרו שאין ברכה לקחת בגלל שהיא כבר נשואה ושאני צריכה מישהי רווקה וגם בגלל שהיא בהריון שזה יכול להביאי כובד לזוג צעיר.

מה דעתך כבוד הרב.
מודה לך מראש על תשובתך

תשובה:

א. מנהג האשכנזים שמובילים בידיהם הורי החתן והכלה את החתן והכלה לחופה, ומנהג הספרדים שלא מובילים בידים אלא מלווים אותם.

משום כך איני מכיר מנהג כזה שמובילים לחופה דווקא באשה רווקה, אלא להיפך שמקפידים שרק זוג נשוי יובילו.

ב. בנוגע לאשה מעוברת: אם עדיין לא יהיה ניכר הריונה, היא יכולה להוביל לחופה אין בכך שום בעיה. אשה בהריון מתקדם רבים נהגו שלא מובילה לחופה משום עין הרע עליה, ולא משום בעיה כלשהיא שתהיה לזוג, במקום הצורך אפשר להקל בזה שתוביל לחופה.

נישואין מאושרים ושמחים.

מקורות:

נטעי גבריאל (נישואין ח"א פי"ד ס"ג), ילקוט יוסף (שובע שמחות ח"א פ"ו ס"ד).

לגבי אשה מעוברת, עי' נטעי גבריאל (שם סעיף י).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    כבוד הרב תודה רבה על התגובתך…
    אבל כנראה נוצר פה אי הבנה.התכוונתי לזה שלא חברה שלי שנשואה תוביל אותי לחופה.אלה אני רוצה לקחת אותה בתור מלווה שתתלוה אליי לסלון כלות ותהיה איתי כל היום.זה הייתה הכוונה שלי.ומה שרציתי לדעת אם מותר לקחת אותה בגלל שהיא ברהיון ונשואה.כי אומרים שאין ברכה לקחת מישהי נשואה אלה רווקה בשביל שתמצאה זיווג הגון בזכות זה שהיא מלווה בסלון.בגלל זה רציתי לדעת…כי אמרו לי שבגלל רהיון זה כובד לזוג צעיר…אז מה דעתך עכשיו?