ימי פרישה בלקיחת כדורי מניעה

שאלה:

רציתי לשאול מה הדין של אשה שלוקחת כדורים למניעת הריון (באישור רב),
האם היא צריכה לספור את ווסת ההפלגה ווסת החודש וכו',
היות וקבלת המחזור מותנה בהפסקה של לקיחת הכדורים.

תשובה:

אשה הלוקחת כדורים ידועים, שמסדרים את הווסת, אינה צריכה לחוש אלא לפי הנורמה של קבלת הדם, והיינו שאם הדם מגיע בין 2-4 יום לאחר הפסקת לקיחת הגלולה יש לפרוש באותם ימים.

אולם אם מפסיקה לקחת לגמרי את הכדורים, יש לספור יום החודש ועונה בינונית מזמן הגעת המחזור האחרון שהגיע מיד לאחר הפסקת לקיחת הגלולות.