שימוש ביין לא כשר

שאלה:

קניתי יין 'יוקרתי', ולאחר כחודשיים, (עדיין לא פתחתי) ראיתי שכתוב שהוא לא כשר. אין אפשרות החלפה.בררתי לגבי ההגדרות שעושות יין לכשר, ושאלתי היא:
אני לצערי עדיין לא שומר שבת, ולפי מה שקראתי, מי שלא שומר שבת, אסור לו אפילו לשתות יין כשר, שהרי בכך הוא 'מטמא' את היין. אז מה לעשות עם היין הזה, אם בכל מקרה זה לא בסדר ? אומר את האמת, חבל לי לשפוך את היין, ואם אתן אותו ליהודי שלא מקפיד, זה גם לא בסדר… מה עושים ?

תשובה:

יין של גויים, נחשב לאחד האיסורים החמורים, משום כך, יין שאינו כשר משמעותו שהוא יין אסור בשתיה, זה חמור מיין שנוגע בו מחלל שבת.

אסור לתת יין כזה ליהודי אפילו שאינו מקפיד, שהרי אסור לו לשתות יין זה, ונמצאת מכשילו.

העצה לכך, אם יש לך גוי שאתה חייב להחזיר לו טובה, או פועל או שכיר וכד', ויש זמנים שמחוייבים לתת מתנות, הנך רשאי לתת לו את הבקבוק במתנה, אך אסור לקבל תמורתה כסף או מתנה אחרת, במידה ונתן לך גם בלא שביקשת מותר לקחת את המתנה המוחזרת [בלבד שלא יהיה יין].

אם אין לך משהוא שאתה צריך לתת לו בזמן קרוב, אין להשהות את הבקבוק בבית, שמא יפתחו אותו וישתו ממנו יהודים.