ניקוי כלים בספוג אחד לבשרי וחלבי

שאלה:

קיים ויכוח אצלנו בעבודה האם מותר להשתמש באותו ספוג לשטיפת כלים הן חלב והן בשר לטענת חבריי, מכיוון שהספוג אינו מוגדר כמשהו שהינו אכיל ומשום שיש בו סבון אין חובה להחילף בשטיפת הכלים אני נוהגת שבכל כיור יהיה ספוג שטפה כלים מה הדין בנושא?

תשובה:

לכתחילה אין להשתמש באותו ספוג לניקוי כלים חלביים ובשריים, כיון שנשאר עליהם חתיכות בשר וחלב בעין, ואם משתמשים במים חמים עלול להיבלע מהחתיכות הללו בכלים, על ידי הסבון האוכל לא נפגם מאכילה לגמרי, ועדיין ראוי לאכילה [לאחר שטיפתו], ולכן יכול לאסור.

בדיעבד, אם שטפו כלים, ולא ניכר חתיכות בעין, או שהמים היו מים חמימים לא נאסרים הכלים.