גלישה באינטרנט באמצעות רשת אלחוטית של שכן

יש לי שכן בעל רשת אלחוטית שמיועדת ללשימוש שלו לגלישה באינטרנט האם מותר לי לעלות על הרשת שלו כדי לגלוש מהמחשב שלי בלי ידיעתו ? [אני לא מפסיד אותו כספית רק מוריד לו את מהירות הגלישה ] תודה רבה.

תשובה:

פתיחת דפים רגילים או הורדות קבצים באקראי בגודל של עד כעשר מ"ב מותר, וממידת חסידות עדיף להחמיר.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סי' שנט סעיף א נפסק שמותר ליטול קיסם לחצוץ בו שיניו, כיון שדבר כזה לא איכפת לבעלים, והירושלמי אוסר ממידת חסידות, והטעם הוא שאם כולם יקחו רק קיסם לא יישאר לבעלים כלום. ברשת אלחוטית ההפרעה אם אחד מתחבר בשימוש רגיל היא מזערית וכמעט לא מצוי שהבעלים ירגישו בכך. גם יש לצרף שאם הבעלים היו מקפידים מסתמא היו נועלים את הרשת עם קוד, כפי שהרוב עושים. גם ייתכן שאין איסור שימוש אלחוטי כשאדם עושה בתוך שלו. אבל ממידת חסידות נראה שאין בכל הסברות האלו בכדי להתיר לגמרי.