העברת מים מסיר חלבי לסיר בשרי

שאלה:

סיר חלבי שאינו ב"י שמלא מים רותחים ומאידך סיר טשולנט [חמין] שעומד להישרף האם אפשר להעביר [לגבי איסור תערובת בב"ח] את המים לטשולנט.

תשובה:

מותר, כיון שלא נתבשלו לכתחילה על דעת להניחם בסיר הבשרי.

לכתחילה יש להעביר את המים על ידי כוס ולא לשפוך ישירות מהסיר החלבי לסיר הבשרי. ויש להתיר לעשות זאת גם בשבת.

מקורות:

ראה כאן, לגבי העברה מסיר לכוס ומהכוס לסיר בשבת ראה שמירת שבת כהלכתה (פ"א הערה מד, ובתיקונים והשלמות בח"ג על הערה הנ"ל).