משכנתא עבור קרוב משפחה

הלוותי לאחי סכום כסף שחסכתי עבור קניית דירה, כרגע אין לאחי כסף זמין בשביל להחזיר והוא הציע שאקח משכנתא והוא ישלם את התשלומים כולל הריבית על חלק ההלוואה במקומי, השאלה האם זה מותר ואין כאן איסור ריבית? תודה רבה.

תשובה:

אסור מן התורה

אם יש לאחיך דירה בבעלותו או עסק ניתן לעשות בדרך היתר באופן זה. שיקנה לך בקנין סודר (שיגביה חפץ או בגד שלך) חלק בכל הנכסים והעסקים המרוויחים שיש לו, ויסכם איתך שישלם לך את הריבית לפי אותם תנאי היתר עיסקא של הבנק. תכתבו כל זה על דף ואחיך יחתום וייתן לך.