שמות עילאי אריאל וליאל

שאלה:

שלום רב,
אני עומדת ללדת ואיני יודעת האם זה יהיה בן או בת.
אבל אשמח לדעת איך השמות שחשבנו עליהם? האם הם טובים?
אם זה בן- אז עילאי או אריאל
ובת ליאל

אשמח לתשובה
תודה מראש

תשובה:

שם עילאי אין כזה שם, יש במשנה תנא שנקרא בשם "רבי יהודה בר אילעי", וכן אמורא שנקרא בשם "עולא", אולם שם "עילאי" לא מצאנו, ואף אינו נראה לי כ"כ שהבן יהיה מאושר עם שם עילאי כזה, מלבד זאת יתכן ויהיה בזה משום אפשרות לגאוה שהרי הוא "עילאי".

השם אריאל, הגם שהוא שם של מלאך, אך כיון שנהגו לקרוא בשם זה גם בני אדם אין בכך חשש.

השם "ליאל" לבת, אינני מבין כ"כ מה הכוונה בשם הזה אם בחיריק במשמעות "לי א-ל", לא נראה לי כל כך, שמשמעותו כביכול שה' הוא שלי ולא אני של ה'.

ה' יזכה אותך בלידה קלה ובצאצאים בריאים ושלמים יראי אלקים ואנשי אמת, מתוך בריאות נחת ופרנסה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. היתי שמחה לדעת האם השם אלה הוא שם טוב לבת מלשון אודה לך ה' .. להודות על כל הטובות. ממש מתחברת למשמעות שיצרתי. הוא במשמעות הזו, הוא בסדר?

  2. השם אלה מופיע בתנ"ך כך שאיני יודע מדוע אינו שם יהודי אותנטי, אם כי הוא שם של אמו של מלך ישראל האחרון (שהוא עצמו נראה לי היה רשע אך איני יודע מה היתה אמו).

  3. השם אריאל מופיע כשם אדם
    בספר עזרא ח פסוק טז
    "וָאֶשְׁלְחָה לֶאֱלִיעֶזֶר לִשְׁמַעְיָה וּלְאֶלְנָתָן וּלְיָרִיב וּלְאֶלְנָתָן וּלְנָתָן וְלִזְכַרְיָה וְלִמְשֻׁלָּם רָאשִׁים וּלְיוֹיָרִיב וּלְאֶלְנָתָן מְבִינִים".

  4. וָאֶשְׁלְחָ֡ה לֶאֱלִיעֶ֡זֶר לַאֲרִיאֵ֡ל לִֽ֠שְׁמַעְיָ֠ה וּלְאֶלְנָתָ֨ן וּלְיָרִ֜יב וּלְאֶלְנָתָ֧ן וּלְנָתָ֛ן וְלִזְכַרְיָ֥ה וְלִמְשֻׁלָּ֖ם רָאשִׁ֑ים וּלְיוֹיָרִ֥יב וּלְאֶלְנָתָ֖ן מְבִינִֽים׃