ברכת המזון על פיצה מזונות

שאלה:

פיצה מזונות .

אם אכלתי 2 משולשים האם צריך לברך ברכת המזון?

תשובה:

תלוי בגודל החתיכות, באופן כללי: אם אוכלים שיעור של קביעות סעודה.

אמנם נחלקו הפוסקים מהו שיעור זה: יש אומרים שיעור של קביעות סעודה בבוקר או בערב [דהיינו כל אדם לפי שיעור אכילתו], ויש שכתבו ששיעורו ד' ביצים [דהיינו בין 216-230 גרם], ויש אומרים שיעור ג' ביצים [כ-160 גרם].

למעשה דעת הפוסקים שאין לברך ברכת המזון אם לא אכל שיעור של 230 גרם, אולם יש להזהר שלא לאכול בין 160-230 גרם אלא או פחות מכך או יותר מכך.

יש שכתבו שבשני משולשים יש שיעור קביעות סעודה, ובפרט אם אוכל זאת במקום ארוחת הבוקר או הערב.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' קסח ס"ו, ובשו"ע הרב (שם ס"ח), ומשנ"ב ס"ק כד, ושו"ת אור לציון (ח"ב סי' יב ס"ו) ילקוט יוסף (סי' קסח ס"ו).