משמעות השם טליה

שאלה:

שמי בלה רוזה בת שמחה(סימה)רוצה זיווג ורוצה להוסיף שם…השם:טליה אוהבת את השם טליה האם זה שם טוב?

תודה

תשובה:

שמו של אדם הוא נשמתו, ולכן אין מחליפים את השם רק במקרים חריגים מאוד, כגון אדם שנחלה ונוטה למות וכדומה, אולם סתם כך אין להחליף את השם, אף הוספת שם אינו ענין של מה בכך, ואין להוסיף שם בלא צורך גדול במיוחד ולאחר התעייצות עם רב וחכם שיבין אם יש בעיה או לא

אינני יודע אם כך אם ראוי במקרה שלך להוסיף שם, על כל פנים אין לנו מקורות ביהדות על השם "טליה" ועל כן אינני יודע תשובה לענות על שם זה באופן ספציפי.