בצל שנחתך בסכין בשרית וטיגנוהו במחבת חלבית

שאלה:

חתכתי בצל בסכין בשרי (שאינו בן יומו, וגם שלא בהכרח שהשתמשו בכלל בסכין הבשרי הזה בחום שהיד סולדת בו, אם כי זה לא וודאי, כי יתכן שערבבו עם הסכין הזה בעבר בסיר רותח), ולאחר מכן בטעות טוגן הבצל הנ"ל במחבת חלבי כשלא היה במחבת דבר נוסף (המחבת כנראה לא היה בן יומו).
מה דינו של המחבת?

תשובה:

המחבת נשארה חלבית, ואינה צריכה הגעלה.

מקורות:

כיון שיש ספק אם הסכין היתה בשרית, ואף לא היתה בת יומא, הגם שבחריף קיי"ל דאף אינו בן יומו דינו כבן יומו, אולם כאן בהצטרף הספק אם היה בשרי בכלל, ואף זו שנחלקו הפוסקים אם בצל נחשב כחריף כתב הט"ז שכשיש עוד צירוף להקל מקילים בדבר שאינו חריף בוודאי.