תביעה נגד מוציא שם רע

האם אפשר לתבוע בבית דין כמה אנשים אשר הפיצו שמועות שווא על אשה , אשר גרמו לזוג עם 6 ילדים להפרד.
לתבוע אותם על הוצאת שם רע , לשון הרע, והוצאת דיבה . במיוחד שחלקם מודים שטעו , אך הזק כבר נגרם …
אשמח לתשובה מהירה , יישר כוח !!!

תשובה:

לתבוע אפשר, אבל ספק גדול אם האישה תקבל פיצוי כספי, ומצד שני תביעה בבית דין תגרום שהשמועות תתפרסמנה יותר, כך שיש לשקול תביעה כזאת בזהירות רבה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סוף סי' א "המבייש בדברים, מנדין אותו עד שיפייסנו כראוי, לפי כבודו". ובסי' תכ סעיף לח מפורש יותר "ביישו בדברים, פטור, ויש לבית דין בכל מקום ובכל זמן לגדור כפי מה שיראו… והמוציא שם רע על חבירו, הוי בכלל המבייש בדברים". משמעות הדברים היא שמן הדין בית דין אינו יכול לחייב כסף, רק כדי לגדור גדר, כיון שכך יש ספק גדול אם בית דין היום ייקח לעצמו תפקיד זה.