תפילה על חולה על ערש דווי

שאלה:

סבתא שלי רבקה בת יוכבד בת ה70 קיבלה דום לב הנחשב כמוות קליני לפני שבוע בדיוק עברה החייאות ולאחר שבוע היא מונשמת בלי הכרה בטיפול נמרץ .
היא אינה מגיבה , קיבלה בצקת במוח .
אך גזע המוח חי
השאלה שלי האם יש סיכוי שהיא תינצל ותיצא מזה או לפחות תשאר בחיים ? אודה לכם אם תשלחו לי תשובה בהקדם האפשרי .
ותוכלו להתפלל למענה
לרפואה , תודה רבה רבה לכם . אגב עם שחכתי לומר אני נכדתה בת ה16 .
תודה רבה צדיקים אשריכם !!!

תשובה:

ראשית כולנו תפילה שהסבתא תחזור לעצמה ותחיה עוד שנים רבות בטוב ובנעימים.

איננו מתיימרים לדעת האם אדם זה יחיה או ימות, הכל בידי שמים, ואפילו חרב חדה מונחת על צווארו לא יתייאש מן הרחמים, מסופר בנביא על חזקיהו המלך שה' ציוה לישעי' הנביא לומר לחזקיהו שנגזרה עליו מיתה בשמים מחמת שלא התחתן, ולאחר שאמר זאת לחזקיהו ענה לו את האימרה הנ"ל שאפילו חרב חדה וכו', וחזקיהו התפלל לה' וה' האריך את ימיו, והיינו שאפילו באופן שכבר נגזרה מיתה על האדם בשמים יכולים לעורר רחמים על האדם.

התפללי והתחזקי והרבי כפי יכולתך בנתינת צדקה, וה' יעזור וישמע את תפילותינו וצדקותינו.

אמנם צריך לדעת שאין תפילה שחוזרת ריקם, אולם לא תמיד מה שאנחנו מתפללים ה' עושה מה שאנחנו רוצים, אנחנו צריכים לעשות מה שהוא רוצה אך ה' לא חייב לעשות מה שאנחנו רוצים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. קבלות טובות לרפואתה זה ודאי הכי טוב [ולזכור שזה רק המנוף, המצוות האלו שהזכרת הן מחוייבות בכל מקרה, רק זה שהתעוררת להן יעמוד לזכותה, אבל זה לא איזה צ'ופר לבורא עולם, זה כל יהודי עושה ובשמחה ותמיד]. ולהרבות בתפילות. אבל גם לזכור שטבעו של עולם הוא שאנשים נפטרים בסוף, ולכן עם כל התפילות והמצוות והחיזוקים שהם מועילים וטובים, גם לא להכנס להיסטריה שיכולה להזיק לנפש, אלא לקבל באהבה את התמורות. בשורות טובות.