אמירת תהלים לאחר חצות הלילה

שאלה:

שלום רב
שאלתי היא פשוטה
האם מותר לי לקרוא תהילים אחרי חצות?
קראתי הרבה פורמים בנושא והאמת שאני לא הצלחתי להבין את התשובות אני שואל האם אני יכול לקרוא תהילים אחרי חצות בשבילי או למעני!!

תשובה:

מותר לומר תהילים לאחר חצות הלילה.

מקורות:

שו"ת יוסף אומץ (להרב חיד"א זלל"ה, סי' נד) שאף לדעת המקובלים מותר לומר תהלים לאחר חצות הלילה, ועי' הערות לספר ברכי יוסף (הנדמ"ח, סי' רלח הערה ג) שהאריך בזה שכן דעת החיד"א למסקנא, אע"פ שבספרו חיים שאל (ח"ב סי' כה) נסתפק בזה, וכתב בספר מאסף לכל המחנות (סי' א ס"ק לח) שכן המנהג בכל קהילות ישראל לקרוא תהלים לאחר חצות, ועי' שו"ת בצל החכמה (ח"ד סי' מד – מה) שהאריך בזה.