רמז לגוי שיחבר תקע של פלטת שבת

שאלה:

שבוע טוב רבותי,

פלטה חשמלית שהתקע שלה נפל מהקיר בשבת והחמין היה מבושל כל צורכו לפני שבת האם מותר להגיד ברמז לאינו יהודי שיחבר את התקע בחזרה בשבת?. (לדעת הספרדים, תודה.)

תשובה:

אין לומר לנכרי אפילו דרך רמז, כיון שיש איסור הבערה בפלטה חשמלית, והגם שהתבשיל מבושל כל צרכו, אבל הבערת אש אסורה באמירה לנכרי אפילו דרך רמז.

בדיעבד אם אמרו לגוי דרך רמז ועשה כן מותר ליהנות מהאוכל, כיון שהיה מבושל, ובתנאי שנשאר חם לפני שחובר התקע.

מקורות:

עי' ילקוט יוסף סי' שז ס"ד, שהחמיר בזה אפילו כאשר יש גוי שממונה לעשות צרכי היהודים [באופן המותר, דהיינו שיש שם "גוי של שבת", שיודע מה צריך לעשות]., ומה שנתבאר שמותר ליהנות מהחמין, הוא משום שאין איסור הנאה ממלאכת הנכרי אלא אם כן לא היה קודם לכן הדבר באותה צורה, אך כאן התבשיל היה חם ופעולת הגוי היתה רק לשמר את המצב.