תולעים קטנים בתבשיל וסלט

שאלה:

התולעים הקטנים בתבשיל/סלטים אסורים מעיקר הדין??
אשמח לשמוע הכרעה למעשה בעניין אכילת סלט ירקות/מרק (כולל כרוב חסה וכו') במקום שהשטיפה אינה מושלמת.

תשובה:

יש חילוק בין תבשיל לבין סלט, ובין בית או מסעדה וכד'.

באופן כללי, יש להיזהר מאד באכילת תולעים, שכן אכילת תולעת עוברים עליה בארבעה לאוין, והפוסקים רק לימדו זכות על מקומות שהקילו בזה, אך למעשה דעת כל הפוסקים להחמיר לבדוק מתולעים אפילו קטנים, והרי כל ישראל נהגו לנפות את הקמח והחשש בהם הוא לתולעים קטנים, אולם אם יש מסעדה שיש לה כשרות, והחשש הוא שמא לא ניקו את הירקות היטב, במקום הצורך יש מקום להקל, אך לא באופן אחר, ותבשיל קל יותר מסלט כיון שיש צד שעל ידי הבישול התולעת נימוחה [וזה הוא רק סניף לקולא, אך אין להקל בזה כלל וכלל באופן שידוע שהיה תולעת].