כבוד האח הגדול

שאלה:

האחיות שלי יותר מדי משתלטות עליי אני בן 25, והן קטנות ממני בגיל, האם מותר להן להשתלט עליי?

תשובה:

אפילו אם הינך האח הגדול שחייבות בכבודך, אין זה מן החכמה "לדרוש" כבוד זה שא"כ נמצא שאתה מכשילן יותר בזה שהינך דורש כבוד ואינם נותנים לך, ונמצא שיתכן ותעבור על איסור "לפני עיור", כיוצא בזה אמרו חז"ל שאסור לאדם להכות את בנו הגדול [מעל גיל מצוה] אפילו כשרוצה לחנכו כיון שעל ידי זה ימרוד יותר באביו ונמצא אביו נכשל באיסור לפני עיור.

העיצה לכך היא להתנהג בכבוד לזולתך, וכמים פנים לפנים כן לב האדם לאדם.