קריאת כף יד

שאלה:

שלום וברכה!
יש לי שאלה שדי מטרידה אותי האם קריאה בכף יד זה אמיתי?
ראיתי דברים שקשורים לזוגיות וכשבדקתי את כף ידי עפ"י כללי קריאה בכף יד זה לא היה פירוש טוב
האם קריאה בכף יד זה אמיתי?
והאם אני צריכה ליהיות מודאגת?

תשובה:

קריאה בכף היד צריכה לימוד מעמיק וידע נרחב בקבלה לפי מסורת שקיבלנו, בדרך כלל ספרי קריאת כף יד אינם נכונים לגמרי ואינם משקפים את כל המציאות והידע [כמו שא"א לדעת רפואה מקריאת ספר רפואה כללי], יודעני באחד שבקיא בכך, ואמר לי שמגיד השיעור בשיעור ששומע ממנו בבית הכנסת היה לו "קו חיים" קצר, ועם הזמן הוא התארך מחמת שישראל "מעל המזל" ועל ידי תורה ומצוות ומעשים טובים יהודי יכול לשנות את מזלו.

ועל זה נאמר "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" והמשך הפסוקים הוא "כי הגויים וכו' אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו", ופירש רש"י "התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות, אלא כל מה שיבא עליך קבל בתמימות ואז תהיה עמו ולחלקו" והרמב"ן הוסיף בזה "ונאמין שהוא לבדו עושה כל והוא היודע אמתת כל עתיד, וממנו לבדו נדרוש העתידות, מנביאיו או מאנשי חסידיו רצוני לומר אורים ותומים. ולא נדרוש מהוברי שמים ולא מזולתם, ולא נבטח שיבואו דבריהם על כל פנים, אבל אם נשמע דבר מהם נאמר הכל בידי שמים, כי הוא אלהי האלהים עליון על הכל היכול בכל משנה מערכות הכוכבים והמזלות כרצונו מפר אותות בדים וקוסמים יהולל. ונאמין שכל הבאות תהיינה כפי התקרב האדם לעבודתו" והמלבי"ם הוסיף עוד בזה "ולא תפנה עמו לבקש לדעת עתידות ע"י מעוננים ואף לא ע"י אופן המותר כי תסמוך על ה' כי הוא יכין העתידות עליך לטוב, אז חלקך עם ההשגחה הפרטית וא"צ לך לחקור על העתיד לבא או לעונן על שעה מוצלחת וכדומה כי כ"ז יכין ה' לטובתך מצד שהוא אלהיך ומאתו מצעדי גבר כוננו ואדם מה יבין דרכו"

ולכן אף שמצאנו בדברי חז"ל שרבי עקיבא שמע מחוזי הכוכבים שבתו תמות ביום הכנסה לחופה וכיו"ב, מסופר שניצלה בזכות שנתנה לעני את מנת החתונה שלה, וכן בהרבה מקרים מספרים חז"ל שהיהודים כיון שהם מעל המזל אפילו שמזלם יתכן ויהיה רע, על ידי עשית מצוות ומעשים טובים משנים את המזל.