פרידה ובקשת סליחה

שאלה:

הרב שלום
הייתי בקשר עם ילדה במשך 3 שנים אני בן 19 היום
ניפרדנו כי לא התאמנו הרבה ריבים הרבה מחלוקות בקיצור זהו
עכשיו אחרי שניפרדנו היא ממשיכה להתקשר אלי ולהזכיר לי את הדברים הלא טובים שעשיתי בקשר ואומרת שה3 שנים האלו היו סתם בזבוז בישבילה וכל מיני דברים שגומרים אותי מבפנים מעציבים אותי בצורה לא נורמאלית כי אני עדין אוהב אותה לא ניפרדתי ממנה כי אני לא אוהב אותה ניפרדתי ממנה כי אנחנו לא מתאמים הלבוש ההתנהגות הדברים שהיו משגעים אותי שהיא לא מוכנה להשתנות בישבילהם השטויות שלי הכעס שלי כל מיני קישקושים כאלה וכדומים מה אני אמור לעשות?
אני לא רוצה לפגוע בעצמי כי אני כבר גמור
ובטח ובטח שאני לא רוצה לפגוע בה מאוד מאוד קשה לי ואני מחפש תאושר שלי בחיים לא רוצה לעשות רע לאפחד ולא מוכן שאפחד יעשה לי רע אני כל יום מבקש סליחה מאלוהים וכל פעם שיוצא לי גם לדבר איתה אני משתדל לבקש ממנה סליחה שוב ואני מרגיש בלב שהיא קצת מזלזלת בזה ומרגישה מעלי וממשיכה להזכיר לי דברים וטעויות שעשיתי הרב בבקשה תעזור לי נורא נורא קשה לי

תודה מראש שי

תשובה:

מאחר וכבר נפרדתם, ומאחר וביקשת [אם זה היה באמת] סליחה, אין צורך בלהרבות בזה וכיון שביקשת כבר שלש פעמים אין חיוב יותר מכך.

חכמי הדורות פירשו לבני דורינו את הפסוק "סור מרע ועשה טוב", שהכוונה היא גם "סור מהרע" אל תסתכל על הרע שעשית, אלא "עשה טוב" תידבק בעשית הטוב, ובזה תמצא סיפוק ורוגע לנפשך.

תתחזק בתורה ויראת שמים, ותמצא בזה נוחם וכפי שכתב הרמב"ם (איסורי ביאה כב/כא) "גדולה מכל זאת אמרו יפנה עצמו ומחשבתו לדברי תורה וירחיב דעתו בחכמה שאין מחשבת עריות מתגברת אלא בלב פנוי מן החכמה, ובחכמה הוא אומר אילת אהבים ויעלת חן דדיה ירווך בכל עת באהבתה תשגה תמיד"

כדאי שתמצא לך רב שמבין ללבך ותשיח את ליבך לפניו, ובטוחני שתמצא נוחם.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תרו ס"א.