לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זמן תחילת וסוף הדלקת נ"ח למי שלא יכול להדליק בזמן

שאלה:

אני צריך לצאת מהבית קודם שקיעת החמה, ואחזור מאוחר מאוד. מאיזה שעה אפשר בדיעבד להדליק נרות, קודם השקיעה?

תשובה:

מפלג המנחה [בארץ ישראל זה בערך בשעה 3:35], וצריך להניח בחנוכיה שמן שידלק עד לאחר חצי שעה מזמן ההדלקה [דהיינו לנוהגים להדליק בשקיעה"ח שידלק לפחות חצי שעה לאחר שקיעת החמה, ולנוהגים להדליק בצאת הכוכבים לפחות עד חצי לאחר צאת הכוכבים]

אולם נחלקו הפוסקים מה עדיף האם להדליק לפני שקיעת החמה מאשר להדליק מאוחר בלילה, שכן דעת כמה מהפוסקים, או להדליק אפילו מאוחר מאד בלילה עד עלות השחר ולא להדליק קודם שקיעת החמה וכן דעת כמה מהפוסקים, ודעביד כמר עביד וכמר עביד.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תערב ס"א ובמשנ"ב ס"ק ג, שו"ת שבט הלוי (ח"ד סי' סו) להדליק מאוחר ובפרט בזמנינו שעד לאחר חצות הלילה ישנם אנשים שמסתובבים ברחוב, ודעת הגרי"ש אלישיב שעדיף להדליק מפלג המנחה.