הדלקה בחלון של בנין רב קומות

שאלה:

שלום הרב.
אני מתגורר בשכונת שהבנין הוא מגדל רב קומות, ואני מתגורר בדירה שהיא גבוהה הרבה יותר מעשרים אמה, האם אני רשאי להדליק בחלון עבור השכנים בבתים ממול.
תודה רבה

תשובה:

כיון שאין לך אפשרות אחרת, הנך רשאי להדליק בחלון הפונה לבנינים ממול, אף במקום שאין שם בנינים ממול, מקום ההדלקה הוא בבית בין ליד פתח הדירה או החדר או החלון. לדעת הגר"ע יוסף יש להניח בכל מקרה כשהחלון מעל כ' אמה דווקא בפתח הבית.

מקורות:

שו"ת שבט הלוי ח"ד סי' סה, שונה הלכות סי' תרעא בשם הגרי"ש אלישיב. חזון עובדיה חנוכה סעיף ח.