צום ושתיית מים בלבד בשבת

שאלה:

שלום רב !

אני בחור בן 45 עם עודף משקל רציני (כ120 ק'ג) מעוניין לעשות צום מים ארוך, לצורך הורדה במשקל וניקוי פנימי של הגוף.במשפחתנו יש עבר של בעיות לב, שאותו אני מעוניין למנוע. כמו כן מאחר ואני רווק אני נמנע מלהפגש עם בחורות לצורך היכרות.

השאלה היא לגבי שבת. האם יש היתר לצום צום כזה (שמתבסס על שתיית מים בלבד) בשבת ?

תשובה:

יש כאן שתי בעיות, א' עשית קידוש, ב' צום בשבת.

לגבי עשית קידוש, ניתן לשמוע מאדם אחר.

לגבי צום, יש לבדוק עם הדיאטנית שלך האם אכילת 50 גרם חלה בליל שבת וביום שבת "תשבור" את ענין הצום, להערכתי כמות מזערית כזו של פחמימות לא תגרום לבעיה כל שהיא, ומשום כך תוכל לאכול כמות כזו של לחם או חלה או 30 גרם מצה בליל וביום שבת, ויהיה לך למצוה, ובזכות מצוה זו תזכה לשפע ברכה.