העברת מזוזה מבית לבית

שאלה:

במעבר לדירה חדשה, האם מעבירים את המזוזות הישנות לבית החדש?
אשמח לקבל תשובה בנושא הנהגת אשכנזים, ספרדים, וחב"ד

בברכה

תשובה:

אין מוציאים מזוזות מבית ישן אם לא מניחים בו מיד מזוזות אחרות, אם הדייר שמגיע במקומך לבית הישן מביא מזוזות ומניח אותם, מותר להוציא את המזוזות שלך ובתנאי כנ"ל שיניח מיד את המזוזות שלו.

במקרה ואינו רוצה להניח מזוזות, עליו לשלם על המזוזות שהשארת אצלו.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רצא ס"ב, טור שם ובחו"מ סי' שיד, ברכ"י סי' רצא סק"ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    שאלה בבקשה
    אנחנו בע"ה עוברים לבית חדש לבית הישן עוברת לגור לא יהודיה
    האם מותר לי לקחת איתי את המזוזות מהבית הנל לבית החדש?