השארת שערות נשים בבית

שאלה:

שלום רב!
יש לי חדר בבית בו אני מספרת נשים ואת שיערן אני זורקת לפח שבחדר.שמעתי שאסור להשאיר שיער בבית.האם יש משהו בעניין זה?
תודה מראש,גליה.

תשובה:

אין איסור להשאיר שיער בבית. מה ששמעת יתכן שהכוונה לשיער שהאשה גוזרת לפני לכתה לטבילה, שכתוב שעל פי הקבלה מבואר בזוה"ק שכל מה שגדל באשה בזמן נידותה יש לה לגלח לקראת טבילתה, אך כאשר לא מגלחים מחמת סיבה זו אין בזה בעיה [והלא נשים רבות חובשות פאה נכרית העשויה משערות נשים אחרות].