גיס יכול להעיד שהוא מכיר את המגרש והמתגרשת

שלום רב כבוד הרב בעוד יומיים אני מיתגרשת בעזרת השם וניתבקשתי להביא "עד" -קרוב מישפחה, רציתי לשאול אם גיסי שהיה נוכח בחתונה יוכל לשמש כעד ושאלה שנייה בבקשה, האם העד צריך להיות נוכח ברבנות כל אותו היום? מצפה לתשובה ותודה רבה מראש. בשורות טובות

תשובה:

ככל הנראה העדות היא שהוא מכיר אותך שאת אשתו של בעלך (העומד לגרש), גיס גם כשר לעדות זו (שו"ע אבן העזר סי' קכ סעיף ג). מעמד הגירושין גם צריך להיות בפני עדים, אבל לשם כך יש לבית הדין עדים הנמצאים שם בקביעות. העד שאת מביאה מעיד רק שהוא מכיר אותך ואינו חייב להישאר שם כל הזמן. עם זאת עדיף לברר שאלות אלו עם מזכירות בית הדין.