נישואי כהן וגרושה

שאלה:

שלום לכבודו

אני כהן ורווק.בן 41

אני יודע שאסור לכהנים להתחתן עם גרושה.
לאור המצב בשוק אני לא מצליח להכיר רווקות.הרוב גרושות.
שאלתי היא:
האם כדאי לי לוותר על הכהונה על מנת להתחתן?(מה יותר חשוב .להיות נשוי עם גרושה). או להיות כהן)
תודה מראש לתשובה

תשובה:

ענין הכהונה, אינו דבר הניתן "לוותר" או "לקבל", אדם שנולד לאב כהן דינו ככהן לכל ימיו, בדיוק כמו שאדם שנולד לאם יהודיה נשאר יהודי לכל ימי חייו [יחוס בתוך היהודים הולך לפי האב, יחוס בין ישראל לנכרי הולך לפי האם].

ענין זה שכהן אסור בגרושה לא ניתן לבחירה, אלא הוא מצב נתון, הדבר מחמת חשיבות יחוס הכהן הזקוק לעבוד בבית המקדש שיבנה במהרה בימינו, ואף גם כאשר בית המקדש אינו קיים, התורה אוסרת על כך.

ענין הנישואין הוא דבר נכבד ביותר, והתורה מחשיבה אותו באופן מיוחד, אולם התורה גם נותנת לנו מגבלות בנישואין עם מי להתחתן ועם מי לא.

ישנם עשר דרגות ביחוס של עם ישראל, והדרגה הראשונה היא דרגת הכהן, לאחר מכן הלוי, לאחר מכן הישראל.