תפילה לזיווג הגון

שאלה:

האם קיימת ברכה לזיווג מתאים?

תשובה:

צריך לדעת דבר ראשון שיש הבדל בין "ברכה" לבין "תפילה", ברכה הכוונה לברך את ה' על מה שנתן לנו, ושיתן לנו שפע הלאה, את נוסח הברכות תיקנו אנשי כנסת הגדולה, בזמן תחילת בית שני, ואילו תפילה הוא בקשה מה' שימלא את צרכינו, וכל אחד רשאי לערוך תפילה שיבקש בה את בקשתו.

אין ברכה לזיווג הגון שתיקנו חז"ל

אולם ישנם תפילות רבות שתיקנו רבותינו למציאת זיווג הגון, והעיקר הוא לבקש את זה מעומק הלב.

הנה לך שתי תפילות מהן:

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁתַּמְצִיא לִי בְּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים וּבַחֲסָדֶיךָ הַגְּדוֹלִים אֶת זִוּוּגִי הָרָאוּי לִי בִּזְמַנוֹ, זִוּוּג הָגוּן הָרָאוּי לְהוֹלִיד, תַּלְמִיד חָכָם, גָּדוֹל בְּתוֹרָה וּבְיִרְאָה, מִזֶּרַע צַדִּיקִים וְאַנְשֵׁי אֱמֶת וְיִרְאַת חֵטְא, כְּמוֹ שֶׁהִמְצֵאתָ זִוּוּגוֹ לְאָדָם הָרִאשׁוֹן, לְאַבְרָהָם וְיִצְחָק וְיַעֲקֹב וּמֹשֶׁה, כָּל אֶחָד זִוּוּגוֹ בְּעִתּוֹ וּבִזְמַנּוֹ. וְאוֹתוֹ אִישׁ שֶׁתַּמְצִיא לִי לְזִוּוּגִי יְהֵא אִישׁ טוֹב, אִישׁ נָאֶה בְּמַעֲשָיו בַּעַל מַעֲשִׂים טוֹבִים, בַּעַל חֵן, אִישׁ מַשְׂכִּיל וִירֵא אֱלהִים, רוֹדֵף צְדָקָה וְגוֹמֵל חֶסֶד. וְלֹא יְהֵא בּוֹ שֵׁמֶץ פְּסוּל וּמוּם וּפְגָם, וְלֹא יְהֵא כַּעֲסָן וְרַגְזָן, רַק בַּעַל עֲנָוָה וּנְמִיכוּת רוּחַ, בָּרִיא וּבַעַל כֹּחַ. וְאַל יְעַכֵּב אַכְזְרִיּוּת הַבְּרִיּוֹת וְשׂוֹנְאִים וּמַחְשְׁבוֹתֵיהֶם וְתַחְבּוּלוֹתֵיהֶם לְעַכֵּב אֶת בֶּן זוּגִי שַהוּכַן לִי.יִהְיוּ לְרָצוֹן אִמְרֵי פִי וְהֶגְיוֹן לִבִּי לְפָנֶיךָ, ה' צוּרִי וְגֹאֲלִי. (תפילה מהשל"ה הק').

תפילה ב

רבונו של עולם, בחסדך בראת עולמך, ובראת אדם, ועשית לו עזר, וצויתנו לשא אישה ולהוליד בנים, והחמירו עבדיך רבותינו זכרונם לברכה שלא לאחר מצווה זו. ויען חיי האדם בעולם הזה ובעולם הבא תלויין כמעט באיה, ובעונותינו הרבים אין עוד נביא ולא בעלי רוח הקודש לדעת איזו הראויה כדי לקים מצוותך, לכן בלב נשבר באתי להפיל תחינתי לפניך אב הרחמן. ויהי רצון מלפניך ה´ אלוהי ואלוהי אבותי, שתתמלא רחמים עלי ותזמין לי בת זוג נאה, יראת ה´ ובעלת מידות טובות ובעלת מזל טוב, וטובת שכל ומצלחת ומברכת, כי בזה אוכל לעבד עבודת הקודש בלי טרדה. והיה הנערה אשר ידברו לי עליה והיא ראויה, ויש לה יראת השם ומידות טובות ומזל טוב והוגנת לי, וברחמיך הרבים תחון עלי ותטה לבי לגמור הדבר באופן שאוכל לקיים מצוותך וטוב לי בעולם הזה ולעולם הבא. אל מלא רחמים, רחום חנון שומר תומך מציל ישר פודה (יכוון בשם רח"ש תמי"ף)עזרני על דבר כבוד שמך. עשה למען שמך, עשה למען ימינך, עשה למען תורתך, עשה למען קדושתך. חנני וענני ושמע תפילתי  כי אתה שומע תפילת כל פה, ברוך שומע תפילה יהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך ה´ צורי וגואלי: (כף אחת לחיד"א)

ג

תפילה למציאת בת זוג
*******************
רבונו של עולם, בחסדך יצרת עולמך, ובראת אדם, ועשית לו עזר, וקידשתנו במצותך וציותני לישא אישה ולהוליד בנים, ברוך יוצר האדם שהכל ברא לכבודו. ואולם גדל צערי, יראה ורעד יבוא בי כי חוששני לי פן יגרמו עוונותי שתזדמן לי אשה רעה שאינה בת זוגי ואינה הוגנת לי, ופן יקדימני אחר ליקח את בת זוגי ויהיה צרך לדחות נפש מפני נפש חלילה, על כן באתי בלב נשבר ונדכה להפיל תחנתי לפניך אב הרחמן, יהי רצון מלפניך ה´ אלוהינו ואלהי אבותינו שתתמלא ברחמים עלי ותזמין לי את בת זוגי ההוגנת לי וראויה לי מששת ימי בראשית לאורך ימים ושנות חיים, ותהיה בת זוגי אשת חיל יראת ה´ בעלת שכל, בעלת מדות טובות, בעלת מעשים טובים, ולא תהיה משכלת ועקרה ולא בעלת מום ח"ו, אלא שלמה בכל ומצלחת בכל, באופן שאוכל לעבוד עבודת הקודש בלי שום טרדה. ואל תקחני מן העולם הזה קודם זמני ואל תדחני מפני שום אדם שבעולם, אל מלא רחמים מושיב יחידים ביתה, רחום, חנון, שומר, תומך, מציל, ישר פודה (ר"ת רח"ש תמי"פ) עזרני על דבר כבוד שמך, עשה למען רחמיך הרבים, ולמען אבותינו הקדושים: אברהם , יצחק וישראל עבדיך, ולמען משה ואהרן, יוסף ודוד. ולמען כל הצדיקים והחסידים זכותם תגן עלינו והם ימליצו טוב בעדנו, עשה למענך ולא למעננו, עשה למען שמך, עשה למען ימינך, עשה למען תורתך, עשה למען קדושתך, חנני וענני ושמע תפילתי. כי אתה שומע תפילת כל פה, ברוך שומע תפילה, יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך, ה´ צורי וגואלי: ( בית תפילה)